Toyota presenteert TF105

[photo1]De Formule 1 renstal van Toyota heeft vanmorgen op het historische treinstation Estación de França in Barcelona haar nieuwe bolide voor 2005 gepresenteerd. De launch van de Toyota TF105 werd door 200 journalisten bezocht.

De nieuwe TF105 is ontworpen door Mike Gascoyne en Luca Marmorini. Gascoyne heeft het chassis ontworpen, Marmorini is de man achter de Toyota krachtbron. De nieuwe Toyota moet het gat met de topteams gaan dichten.

Vorig jaar viel de nieuwe Toyota erg tegen. Gascoyne werd gehaald van Renault waar hij onder andere de succesvolle Renault R24 tekende. De verwachtingen van de nieuwe Toyota TF105 zijn dan ook hoog.

[photo2]Naast de nieuwe bolide werden ook Ralf Schumacher, Jarno Trulli, Oliver Panis, en Ricardo Zonta aan de pers voorgesteld. Ralf Schumacher en Jarno Trulli zijn dit jaar de Grand-Prix coureur, Zonta is derde coureur, en Panis is testcoureur. Met deze coureurs heeft Toyota een van de meest ervaren coureursduo’s in huis gehaald.

“Ik heb voor Toyota gekozen omdat het enorm veel potentieel heeft”, aldus Jarno Trulli. “Ik heb geluk gehad dat ik vorig jaar al voor het team heb mogen rijden, op deze manier heb ik het team kunnen helpen voor 2005. Ik denk dat we nu naar voren zullen schuiven op de startgrid. Maar laten we het stapje voor stapje doen, Toyota zal de top halen maar dit kost tijd.”

Ralf Schumacher is natuurlijk ook in zijn nopje met zijn nieuwe team: “Sinds ik in november voor het eerst met het team getest heb ben ik onder de indruk van de professionele werkwijze van het team. Het is erg belangrijk dat de motor en in de auto in dezelfde fabriek zijn gebouwd, alles is zo perfect op elkaar afgestemd. Dat het team in Duitsland is gevestigd is natuurlijk ook een pluspunt voor me. Al deze zaken bij elkaar geven mij het geloof dat wij in de toekomst succesvol zullen zijn.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading