HRT en Toyota?

Volgens de Spaanse sportkrant Marca maakt HRT maandag de samenwerking met Toyota bekend. Het Spaanse team is op zoek naar een chassisbouwer nadat HRT eerder dit jaar de banden verbrak met Dallara.

HRT beschikt niet over faciliteiten en personeel om een Formule 1-bolide in eigen beheer te bouwen. De renstal zocht daarom naar een partner en vond die in Toyota. De Japanners stopten eind vorig seizoen met Formule 1, maar beschikken in Keulen over een enorme fabriek en andere faciliteiten, zoals een windtunnel.

Om die investeringen en kennis niet verloren te laten gaan, was ook Toyota op zoek naar samenwerking. Stefan GP had aan het begin van het jaar interesse, maar omdat StefanGP een licentie werd geweigerd door de toenmalige FIA-voorzitter Max Mosley, ging de deal uiteindelijk niet door.

Uiteindelijk heeft Toyota dan in HRT een partner gevonden. Verwacht wordt dat de Toyota TF109, waarover onlangs nog werd beweerd dat deze 2 a 3 seconde per ronde sneller is dan de Lotus Racing, als basis zal worden gebruikt om de HRT-auto voor seizoen 2011 te bouwen.

Loading