“Hulkenberg weg bij Williams”

Volgens manager Willi Weber zal Nico Hulkenberg vandaag tijdens de grote prijs van Abu Dhabi voor het laatst plaatsnemen in zijn Williams. Gisteren vertrouwde Weber het Duitse Express namelijk toe: “Nico verlaat Williams deze winter”. Volgens Weber hoeven Nico’s fans echter niet te wanhopen. “Hij zal ook in 2011 in de Formule 1 rijden.”

Pastor Maldonado, de GP2 kampioen, zal Hulkenberg’s plek in de cockpit overkopen voor, naar het schijnt, een bedrag van rond de 12 miljoen euro. Geld dat Williams heel hard nodig heeft. Hulkenberg zelf zegt meerdere opties te hebben voor volgend seizoen. “Al zal het nog wel een week of twee duren voordat alles rond is,” claimt de 23-jarige Duitser.

Het Williams team zelf zegt overigens nog geen beslissing te hebben genomen. “We zijn zeer blij met Nico. Zijn geweldige pole position van vorige week is een vorm van succes dat wij niet vaak meemaken en geeft veel hoop voor de toekomst. Iedereen binnen het team is dan ook zeer content met de ontwikkeling die Nico dit jaar door heeft gemaakt”, aldus Adam Parr.

Loading