“Ik blijf bij Williams” – Rosberg

[photo1]Nico Rosberg zegt volgend seizoen ook voor 100% zekerheid bij Williams F1 te rijden. De Duitser reageert hiermee op Wili Weber, de voormalige manager van Michael Schumacher. Weber verklaarde afgelopen weekend op de Hockenheimring dat Rosberg volgend jaar voor McLaren zou gaan rijden. Heikki Kovalainen zou terug gaan naar Renault.

McLaren ontkende de uitspraak van Weber meteen, Rosberg liet aanvankelijk weten niet te willen reageren. Nu de speculatie heviger werd heeft Rosberg tot een duidelijke reactie gegeven.
“Ik heb deze winter een tweejarig contract met Williams ondertekend”, aldus Rosberg. “Ik zit nu in het eerste jaar van mijn contract. In het contract zitten geen clausules ofzo. Dat is de situatie en dat zijn de feiten. Ik ben van plan mijn contract uit te dienen dus rijdt volgend jaar dus bij Williams.”

“Ik wil graag laten zien wat ik echt waar ben. Laten zien wat ik echt kan. In de Formule 1 heb ik nog niet de kans gehad regelmatig op het podium te kunnen staan. Ja, een paar keer, maar dat was meer toeval. Ik weet ook wel dat ik volgend jaar geen kampioen word. Maar een stap voorwaarts maken moet mogelijk zijn. Ik weet ook wel dat ik geduld moet hebben.”

Loading