Imola vol hoop op goede afloop

De beslissing dat er volgend jaar 18 races worden verreden heeft de heren in Imola goede hoop gegeven dat hun race de nog onbekende 18e race gaat worden. Alleen gaan de renovaties aan het circuit nog niet volgens plan.

Vorige maand gaf de FIA een kalender met slechts 17 races uit. Daarin zag de oplettende kijker ook al dat er een gat van 4 weken zit tussen de race in Bahrein en die in Spanje. En juist in dat gat valt traditioneel de GP van Imola op het Circuito Enzo E Dino Ferrari.

Maar Imola komt niet zonder slag of stoot terug op de kalender. De laatste chicane (Variante Bassa) wordt verwijdert waardoor er als het ware één lang recht stuk ontstaat. Daardoor krijgen de pitstraat en de paddock meer ruimte. En daarmee voldoet het circuit weer aan de FIA eisen. Maar het is nog maar de vraag of de renovatie op tijd klaar is. De directie van het circuit heeft al gevraagd of de race niet naar september verplaatst kon worden maar daarmee ging de FIA niet akkoord.

Als de renovatie van het circuit niet op tijd klaar is zal het Formule 1 circus uitwijken naar een ander, nog onbekend, circuit.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading