Testsessies op Silverstone

Vandaag zijn de laatste testsessies begonnen voordat het Formule 1 circus vertrekt naar China, Japan en Brazilië voor de laatste 3 races. Ondanks dat het de laatste tests zijn voor de teams dit seizoen is vandaag misschien wel de meest veelbesproken testdag van het jaar.

Vanmorgen ging het Spyker MF1 Racing team met als coureur Adrian Valles al met een compleet oranje/grijze livery de baan op. De livery verwijst ten eerste naar de huiskleuren van Spyker Cars en ten 2e ook nog eens naar de Nederlandse afkomst van het team. Of de livery ook in de laatste 3 races te zien zal zijn is nog onbekend want volgens de reglementen is het verboden om halverwege het seizoen van livery te veranderen. De 3e auto mag wel een andere livery hebben dan de racewagens. Ook maakt Ernest Viso waarschijnlijk vandaag zijn debuut bij Spyker. Het is de bedoeling dat hij vandaag minstens 300 kilometer gaat testen om zo aan zijn superlicentie te komen en vervolgens in Brazilië de 3e auto te besturen.

Verder zal waarschijnlijk ook het team van Williams met de nieuwe Toyota V8 motor gaan testen. 2e testcoureur Narain Karthikeyan krijgt de primeur. Nelson Piquet junior maakt vandaag zijn debuut bij het Renault team terwijl ook GP2 kampioen Lewis Hamilton zijn eerste officiele Mclaren-Mercedes test krijgt. Ook maakt Franck Montagny maakt zijn debuut bij Toyota. Eerder dan verwacht.

Nog meer Formule 1 geweld is er vandaag in Spanje op het circuit van Jerez. BMW-Sauber en Honda gaan daar testen terwijl het team van Ferrari neerstrijkt in het Italiaanse Mugello voor de laatste testsessies.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading