Piquet haalt opnieuw uit naar Briatore

Nelson Piquet heeft het in het Britse weekblad Autosport opnieuw fors uitgehaald naar zijn manager en teambaas Flavio Briatore.

“Ik sta achter mijn uitspraken”, zo verklaard Piquet in Autosport. Piquet liet onlangs weten dat Briatore voor hem meer kwaad dan goed had gedaan, de Piquet zou uitkijken naar hun breuk.

“Sommige coureurs denken dat het schadelijk is als force uitspraken doet”, aldus Nelsinho. “Maar ik vind dat iedereen moet weten hoe de vork in de steel zit. Ik wil niet stil houden wat mij is overkomen.”

“Flavio heeft geen verstand van autosport. Het is soms lachwekkend wat hij in de race over de boordradio roept. Het is allemaal show. Hij is dan misschien succesvol zakenman of wat dan ook maar het team kan makkelijk zonder hem.”

“Renault profiteert alleen van Briatore dankzij de goede verstandhouding die hij heeft met Bernie Ecclestone en de FIA. Afgezien daarvan heeft hij geen nut, ik laat mijn zus toch ook niet mijn auto afstellen? Pat Symonds, daar draait het om bij Renault.”

Het lijkt nu vrijwel uitgesloten te zijn dat Piquet in Valencia nog voor Renault rijdt. Dat is sowiezo afwachten omdat Renault voor die race geschorst is en nog een beroep loopt. De Fransman Romain Grosjean lijkt Piquet te gaan vervangen hoewel Renault hier nog geen enkele officiele mededeling heeft gedaan.

Loading