Indrukwekkende test Zanardi

[photo1]Alex Zanardi maakte vanmiddag een eenmalige comeback in de Formule 1. De Italiaan die in 2001 bij een crash in de Amerikaanse Champcars op het circuit van Laustiz beide benen verloor testte in een BMW Sauber. Zanardi zat voor het eerst sinds de Grand-Prix van Japan 1999 weer achter het stuur van een Formule 1 bolide, Zanardi deed het met een tijd van 1.21.630 uitstekend.

Zanardi reed vanmiddag 12 ronden in het voorprogramma van de BMW World Final.
“Dit is een fantastische mogelijkheid die BMW me heeft gegeven”, aldus Alex Zanardi. “Ik heb alleen maar lachende gezichten gezien, iedereen was verbaasd dat de test probleemloos verliep.”

[photo2]Zanardi remde met rechts. Om dit mogelijk te maken was zijn protese bevestigd aan het rechter rempedaal. Schakelen deed de Italiaan met een paddle aan de rechterkant aan het stuurwiel, gas geven deed hij met eenzelfde paddle aan de linkerkant. Zanardi was tevreden met de aanpassingen die hij team aan de auto maakte:
“De auto deed precies wat ik wilde. Het was fantastisch! Het ging allemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Om gas te geven moest ik een hand van het stuurwiel halen, sturen deed ik dus met één hand.”

Morgen zal Zanardi die tegewoordig in het WTTC rijdt opnieuw enkele demonstratieronden rijden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading