Jacques Villeneuve blijft bij BMW Sauber

[photo1]De Formule 1 renstal BMW Sauber heeft vanmorgen bevestigd dat Jacques Villeneuve volgend jaar samen met Nick Heidfeld voor het team zal uitkomen. Het bericht van de Duitse renstal maakte een einde aan maandenlange speculatie over de positie van Villeneuve.

“We hebben gekeken naar de prestaties van Villeneuve van afgelopen seizoen”, zo verteld BMW Motorsport directeur Mario Theissen. “Zijn prestaties laten een zeer moeilijk eerste half jaar zien, dit toont aan dat het voor een ex-wereldkampioen ook moeilijk is om een comeback in de Formule 1 te maken. In de tweede helft van het seizoen is Villeneuve steeds dichterbij zijn teamgenoot gekomen. We twijfelen er niet over dat Jacques Villeneuve het BMW sterker zal maken.”

Voor de positie van Villeneuve werden diverse coureurs als mogelijke vervanger genoemd. De Fin Heikki Kovalainen die bij Renault F1 onder contract staat was daarbij de favoriet. BMW heeft nu aan alle speculatie een einde gemaakt, op 8 december zal Villeneuve op het circuit van Barcelona starten met de intensieve voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading