Jaguar presenteert R5

[photo1]Vanmorgen heeft de Formule 1 renstal van Jaguar haar nieuwe bolide, de Jaguar R5, gepresenteerd. Mark Webber en Cristian Klien onthulden de bolide aan de pers.

De Jaguar R5 is een evolutie van de Jaguar R4, dat is duidelijk te zien, de wagen is niet revolutionair. De neus van de Jaguar R5 is iets scherper geworden en de side-pods iets kleiner, verder is er vrij weinig veranderd.

De nieuwe Cosworth motor is ook een evolutie op de motor van vorig jaar. De motor is aangepast aan de nieuwe reglementen en heeft op ook opnieuw een blokhoek van 90 graden. De motor gaat nu 800 kilometer mee, vroeger was dat ongeveer 450 kilometer. In de motor zijn veel onderdelen aangepast, hierdoor is de krachtbron wat zwaarder geworden.

“Ik heb de bolide vorige week getest en de resultaten waren redelijk goed”, aldus Mark Webber. “We zulle dit jaar vooral aan onze prestaties in de races moeten werken, vorig jaar kwamen we daar tekort. De kwalificaties gingen er goed maar je zult een goede race moeten rijden wil je punten scoren. Ik denk dat in het begin van het seizoen een aantal mensen met de betrouwbaarheid zullen sukkelen, dan moeten we er staan, hiervan moeten we profiteren. We hebben een goede start nodig zodat we ons door het seizoen kunnen verbeteren. We moeten gewoon meer punten scoren dan vorig jaar.”

“Ik ben blij dat ik dit jaar mijn Formule 1 debuut mag gaan maken, het is een droom die werkelijkheid word” zo verteld Cristian Klein. “De steun van het team is ontzettend goed, daarnaast heb ik een fantastische teamgenoot. Mark Webber is niet alleen snel maar ook een echte teamplayer. Ik kan niet wachten om de nieuwe auto te zitten enkele weken intensief te gaan testen. We hebben nog 6 weken, het was hard werken maar dat is iets waarvan ik heb gedroomd. Het is een grote stap, van Formule 3 naar Formule 1, maar het is wat ik verwachtte. Ik moet me nu optimaal voor bereiden.”

Jaguar zal meteen beginnen met het testen van de nieuwe bolide. Mark Webber zal de bolide vandaag voor het eerst over het circuit van Barcelona sturen.

Loading