Baumgartner onzeker

[photo1]Het is niet zeker of Zsolt Baumgartner volgend jaar voor Minardi zal rijden. Op 23 december ondertekende de Hongaar een contract bij Minardi, bijna een maand later na nog geen enkele meter te hebben gereden is zijn positie al onzeker.

“Op 11 november ondertekende wij een contract met het bedrijf Mol Rt”, aldus de manager van Zsolt Baumgartner. “Vandaag, de dag waarop wij met geld over de brug moeten komen heeft Mol Rt besloten de overeenkomst te veranderen. Ze vragen nu om garanties die wij onmogelijk kunnen geven.”

Mol Rt zou voor ongeveer 1 miljoen Euro willen sponsoren. De Hongaarse oliemaatschappij dacht echter dat Baumgartner bij Jordan zou tekenen, nu de Hongaar bij Minardi heeft getekend is men niet tevreden. Daarom zou Mol Rt nu enkel willen betalen als Baumgartner punten gaat scoren, dat is iets wat in de Minardi heel erg moeilijk is. Voor Baumgartner wordt het dan ook heel erg moeilijk om het benodigde geld bij elkaar te krijgen.

Inmiddels is men in Hongarije een actie gestart om geld binnen te halen. Men kan 20 euro overmaken waarna men een cadeautje krijgt om Baumgartner te steunen. Volgens de vader van Zsolt stroomt het geld binnen, er zou nu al 210.000 Euro overgemaakt zijn. De familie Baumgartner betaald het geld terug als Zsolt niet voor Minardi kan gaan rijden.

Overigens kijkt Minardi teambaas Paul Stoddart vooralsnog de kat uit de boom.
“Ik wacht het allemaal af. Wat mij betreft is er een contract tussen Minardi en Zsolt Baumgartner. We hebben zelfs de bankgaranties gezien, kijk als we niet zeker waren van onze zaak dan hadden we onze line-up voor 2004 nog niet bekend gemaakt.”

Loading