Jaguar redelijk tevreden

Verrasend lage temperaturen verrasde de teams en heb publiek vandaag op het circuit van Budapest. Ondanks de stoffige baan reden Pedro De La Rosa en Eddie Irvine respectievelijk 41 en 32 ronden.

Pedro De La Rosa reed de negende tijd, Irvine de dertiende. Beide coureurs reden met een verbeterde Jaguar R3 en werkten aan de set-up voor de kwalificatie.

Niki Lauda
“Een zeer moeilijk circuit waarbij alles om balans en set-up draait. Het circuit word niet veel gebruikt en is daarom erg stoffig en bied zeer weinig grip. Door de lagere temperaturen is het helemaal moeilijk om de grip te vinden. We hopen dat de andere races zorgen voor extra grip. Hogere temperaturen zijn ook beter voor ons.”

Pedro De La Rosa
“We hebben erg hard gewerkt, de set-up is helemaal omgegooit na de twee sessies. De bolide heeft nu veel meer grip en tractie, ik denk dat we echter nog meer grip kunnen vinden. Ik ben nog niet helemaal tevreden, maar het is moeilijk om te zeggen waar we staan. De baan was vandaag erg stoffig, vooral in bocht 11 waar veel coureurs de baan verlieten. Het enige probleem wat ik had was een gebroken voorvleugel na een incident met Coulthard. Coulthard praatte over de radio ofzo, ik passeerde hem, toen ging Coulthard plotseling naar rechts om de pitstraat in te rijden, daardoor raakte hij mij. Het enige wat ik kan zeggen is dat het moeilijk word omdat er zeer weinig grip is.”

Eddie Irvine
“De bolides gaat de bochten moeilijk in.”

Loading