Jaguar stelt orde op zaken

[photo1]Het Jaguar team is bezig aan een forse opruiming, de afgelopen dagen ontsloeg het team maar liefst 74 mensen. Jaguar ontsloeg eerder teambaas Niki Lauda, en coureur Pedro De La Rosa.

Ford kondigde de reorganisatie afgelopen maand al aan. Jaguar ontslaat ook belangrijke mensen, Mark Handford die hoofd aërodynamica was heeft inmiddels de zak gekregen. Hoofd productie Colin McGrory die sinds het ontstaan van Stewart bij het team betrokken was mag ook vertrekken. Ook Vince Gaillardot die chef engineer was is inmiddels vertrokken.

[photo2]Op de elektronica afdeling van Jaguar zijn inmiddels 20 mensen ontslagen, deze mensen werkten vooral aan de traction-control systemen van de Jaguars. Het team is van plan om op de administratieve afdeling ook nog enkele mensen te ontslaan.

Bij motorenfabrikant Cosworth dat eigendom is van Ford zijn ook al 20 mensen ontslagen. Met Cosworth verliep het afgelopen jaar echter uitstekend, dat kan van Jaguar niet gezegd worden. Cosworth voorziet Minardi, Jordan, en Jaguar volgend seizoen van motoren, de Britse motorenfabrikant heeft haar mensen dus nodig.

Loading