Jenson Button over vrouwen in de Formule 1

[photo1]Een vrouw in de Formule 1, dat is iets wat sinds 1992 niet meer is voorgekomen. Toch blijft een vrouw in de Formule 1 enorm veel publiciteit opleveren. In Amerika rijdt Danica Patrick erg sterk in de IRL series, dit jaar won ze bijna de legendarische 500 mijl van Indianapolis. Na deze race was Patrick te gast in alle populaire talkshows en stond ze ook de cover van velen Amerikaanse magazines.

Minardi test binnenkort met een vrouwelijke Formule 1 coureur. Dit gaat vooral om een publiciteitsstuntje, Katherine Legge die in de Minardi zal testen kan aardig sturen maar is niet van het kaliberen Formule 1.

Met de aankomende test van Legge was het voor een Britse journalist reden om eens aan Jenson Button te vragen hoe denkt over vrouwen in de Formule 1, het antwoord van de B.A.R coureur was opmerkelijk te noemen:
“Alleen al de ongelooflijke G-krachten in de bochten is voor een obstakel voor hen, vooral voor hun borsten. En als ze dan hun periode van de maand hebben, dan is het helemaal een probleem. Wie wil er nu met een onhandelbare en prikkelbare vrouw samen op één circuit rijden? Ook zou een vrouw met borsten nooit comfortabel kunnen zitten in een wagen. De monteurs zouden zich trouwens niet kunnen concentreren, als je snapt wat ik bedoel… Kun je je al indenken hoe ze zouden reageren om een vrouw vast te gespen in een Formule 1 auto?”

De sportverslaggeefster Emma Parker reageerde in de krant The Sun.
“Dat hij eerst maar eens opgroeit. Als hij minder zou staren naar de grid-girls zou hij misschien nog ooit eens een race weten te winnen.”
En daar kan het de in Groot-Britanië zeer populaire Button voorlopig meedoen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading