Midland doet Sato aanbod

[photo1]Midland teambaas Colin Kolles heeft in Britse weekblad Autosport bevestigd dat hij Takuma Sato een aanbod heeft gedaan. Kolles wacht nog op antwoord van de Japanner, als Sato het contract tekent is hij volgend jaar Midland coureur.

Bekend is dat Sato voldoende sponsorgeld heeft, meer dan Christijan Albers die volgend jaar ook graag voor Midland wil rijden. Albers kan momenteel echter niets doen. Het management van de Nederlander heeft Midland opnieuw een aanbieding gedaan maar Midland heeft hier nog niet op gereageerd.

Naast Sato staan ook Davidson en Monteiro in de belangstelling van Midland. Naar verluidt zou Monteiro meer sponsorgeld hebben dan dit seizoen, ruim meer dan Albers. Albers kan enkel hopen dat Midland voor talent kiest en niet voor geld.

Het heeft echter alle schijn van dat Midland wel voor geld zal kiezen. Midland heeft een beperkt budget en moet volgend jaar een gedeelte van haar budget van de coureurs ontvangen. Daarnaast doet Kolles er alles aan om in het openbaar met coureurs te flirten waardoor de prijs van de Midland stoeltjes alleen maar zal stijgen.

Het geflirt met Sato zal ervoor zorgen dat de prijs van het stoeltje opnieuw stijgt omdat de Japanner het aanbod waarschijnlijk niet meteen zal accepteren. Sato wacht op Honda dat mogelijk met een tweede team komt.

Voor het management van Albers zal het een winter worden met veel politieke spelletjes. Eerder zei de manager van Albers snel te willen tekenen zodat hij deze winter zekerheid zou hebben voor zijn sponsoren. Dit heeft het Albers kamp echter zeker niet in eigen hand, de touwtjes liggen deze winter namelijk in handen van Midland.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading