Jordan bevestigd Karthikeyan en Monteiro

Jordan heeft vanmiddag via een persbericht bekend gemaakt dat Tiago Monteiro en Narain Karthikeyan de racecoureurs voor Jordan in 2005 zullen zijn. Dit betekent dat de Engelse Formule 1 renstal met twee onervaren coureurs aan de start zal verschijnen.

Karthikeyan is de eerste coureur uit India die Formule 1 zal gaan rijden.
“Ik ken Narain erg goed omdat hij in 1998 Formule 3 voor me reed”, aldus sportief-directeur Trevor Carlin. “Sindsdien hebben we samen in diverse klasse gereden en een heleboel races gewonnen. Hij is erg snel, competitief, en soms iets rauw en te wild. Maar hij is klaar voor de Formule 1 en nu, ik weet zeker dat hij het voor ons goed zal doen.”

“Tiago heeft ook voor me gereden. In het Nissan Dallara kampioenschap eindigde hij vorig jaar als tweede nadat hij vijf races won. Hij is erg technisch en een fantastisch persoon om mee samen te werken. Ik weet zeker dat hij het maximale uit de auto zal halen. Hij is erg fit, maakt zelden fouten. Hij is er klaar voor om mensen te verbazen.”

“We zijn blij met deze line-up, het is een goede basis en we hebben jeugd, technische kwaliteiten, snelheid, en talent in huis gehaald.”

Tiago Monteiro
“Ik ben zeer blij deel uit te maken van het Jordan team. Ik jaren gewerkt om in de Formule 1 te komen en nu het vandaag gelukt is wil ik iedereen bedanken die eraan mee heeft gewerkt. Portugal heeft bijna tien jaar op een Portugese Formule 1 coureur gewacht, het feit dat ik nu Portugees Formule 1 coureur ben motiveert me extra. Het is fantastisch voor Jordan te mogen rijden, en de samenwerking met Midland en de mensen van Midland maken het alleen maar beter.”

Narain Karthikeyan
“Mijn doel is altijd de Formule 1 geweest, iets waar nog nooit in Indiër heeft gereden. Ik heb de hoop van een heel land achter me dus ik moet presteren. Ik heb voor drie teams getest op drie verschillende circuits en ik ga alles geven dus ik ben vol vertrouwen dat dit een goed jaar voor me gaat worden.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading