Jordan Mercedes/ Ford?

[photo1]Wordt het in 2004 opnieuw een Jordan Ford of toch een Jordan Mercedes? Dat blijft voorlopig de grote vraag, het Ierse team wil overstappen naar Mercedes maar lijkt vast te zitten aan een contract met Ford.

De afgelopen weken was Eddie Jordan in onderhandeling met Mercedes. Mercedes wil Jordan van betere en goedkopere motoren voorzien, Jordan heeft hier wel oren na. Nu betaald Jordan nog ongeveer 20 miljoen Euro per jaar aan Ford, Mercedes vraagt “slechts” 11 Miljoen Euro.

“Het klopt inderdaad dat we met Mercedes hebben gesproken”, aldus teambaas Eddie Jordan. “De voorwaarden zijn niet slecht. Er is echter nog niets getekend, binnenkort maken we meer bekend.”

Ford heeft inmiddels laten weten dat het Jordan een rechtszaak gaat kosten als hij met Mercedes in zee gaat. De Amerikaanse gigant heeft een driejarig contract met Jordan dat vorig jaar werd ondertekend. Volgens Ford zitten er geen clausules in het contract waardoor Jordan zou mogen overstappen, volgens Jordan zijn deze er wel.

Over de motorendeal van Jordan is het laatste woord dus nog niet gevallen. Feit is wel dat de relatie met Ford onder druk staat. De vraag is nu echter of Jordan na zijn recente verlies van de rechtszaak tegen Vodafone (kosten voor Jordan 3 miljoen Euro) het opnieuw op een rechtszaak wil laten aankomen.