Jos en Sophie Verstappen in Minardi two-seater

[photo1]Jos Verstappen heeft vandaag tijdens de eerste dag van het evenement “Thunder at the rock” zijn vrouw Sophie Verstappen rond gereden in de Minardi two-seater.

Minardi heeft maar liefst 8 two-seaters en 2 single-seaters mee genomen naar Rockingham. Dit weekend zal het Minardi team haar fans vermaken met diverse demonstraties, pitstops, en handtekeningensessies.

“Ik wilde dit al zolang de two-seaters bestonden”, aldus Sophie Verstappen. “Het is ongelofelijk, die remkracht, niet normaal! Het is haast niet voor te stellen dat je zolang kan wachten voor een bocht voordat je de rem in trapt. Ik voelde de auto wel glijden op de natte stukken, maar ik wist dat ik veilige handen was.”

Jos Verstappen gaf toe dat hij het niet rustig aan had gedaan: “Sophie is een racer, ze wilde voelen hoe het was om op de limiet te rijden, dat heb ik dus ook gedaan. De baan was nogal nat dus ik heb het in het begin wat rustig aan gedaan. Nadat het droger werd ben ik ervoor gegaan en heb ik enkele ronden op de limiet gereden. Ik vind het geweldig dat ik haar deze ervaring heb kunnen geven.”

Morgen wordt Jos Verstappen overigens weer een nieuwe ervaring rijker, de Nederlander zal dan in een Ascar bolide in actie komen.