Jos Verstappen naar fantastische 15e plek

[photo1]Jos Verstappen deed het vandaag opnieuw fantastisch, de snelle Nederlander reed zijn Minardi vandaag naar een 15e startplek. Daarmee bleef Verstappen gerespecteerde teams zoals Jordan en B.A.R voor.

“Het hele team is enorm trots op dit resultaat en ik zelf toch ook wel een beetje” laat Jos Verstappen op zijn officiële website weten. “Ook vandaag ging het, net als gisteren in de trainingen weer niet van een leien dakje. Vanwege de wisselende weersomstandigheden testten Justin en ik verschillende set-ups. Justin reed op een natweer-afstelling en mijn set-up zat een beetje tussen nat en droog weer in. Justin’s afstelling was echter op dat moment de betere en dat verklaart de snellere rondetijden van hem, met name in de tweede training van vanochtend.”

“Voor de kwalificatie ging Justin echter wèl over op mijn afstelling, daar de baan droger en droger werd. Ook reden we allebei met even veel benzine. Gelukkig lukte het me om een foutloze ronde te rijden en daarmee uiteindelijk toch de snelste van het team te zijn. Het mag duidelijk zijn dat de teams die vrijdag twee uur langer op een droge baan hebben gereden, hun voordeel hieruit hebben kunnen halen met het oog op de kwalificatie.”

De 15e plek van Jos Verstappen zorgde voor blije gezichten bij Minardi. De 15e plek is voor het team en Verstappen de beste kwalificatie van het seizoen, als het morgen regent kan Verstappen misschien opnieuw voor vuurwerk zorgen.