Kans op regen in Singapore

Aankomend weekend staat de eerste grote prijs van Singapore op de kalender. De race zal worden verreden onder donkere omstandigheden. Het circuit wordt door een door Philips ontwikkeld lichtsysteem verlicht. Veel coureurs zetten hun vraagtekens bij dat systeem en de haalbaarheid van de nachtrace in Singapore. Echter zit er nóg een addertje onder het gras: Het regenseizoen!

De weersvoorspellingen boven Singapore geven aan de er tropische stormen boven de stad hangen aan het eind van deze week en begin volgende week. Het regenseizoen in Singapore staat bekend om de buien die vooral in de avond vallen. Het tijdstip waarin nou precies de race wordt verreden. Volgens Force India teambaas Vijay Mallya hoef je in Singapore niet te bidden om regen. Het komt gewoon.

Ook de regen kan een groot probleem vormen voor de race. Als het regent is er kans dat de druppels en de plassen op de baan zo erg reflecteren dat de coureurs niks meer zien.

Een ander probleem waar de coureurs voor staan is. Hoe zich aan te passen op het tijdsverschil. De meeste coureurs zullen dit gek genoeg niet doen. Omdat de race wordt verreden op een tijdstip dat in Europa normaal zou zijn voor een race kiezen de coureurs ervoor om zich niet aan te passen aan het tijdsverschil en dus hun ontbijt laat in de middag zullen nemen, hun avondeten na middernacht zullen nemen en vroeg in de ochtend een keer gaan slapen.

Loading