Keurige kwalificatie Doornbos

[photo1]Robert Doornbos heeft zich vandaag weer eens van zijn beste kant laten zien door een prima 15e tijd te rijden in de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië. Enkel omdat Red Bull Racing zijn motor gisteren na de vrije trainingen heeft moeten wisselen, zal Doornbos morgen de 71 ronden lange seizoensafsluiter achteraan moeten starten.

Uitgerust met een verse Ferrari krachtbron maakt Doornbos optimaal gebruik van de derde vrije training op zaterdagochtend door het meeste aantal ronden van iedereen te rijden. Met 21 ronden op de teller compenseert de Nederlander hiermee de verloren rijtijd van gisteren. Zijn snelste tijd van 1:13.564 blijkt aan het einde van de sessie goed voor de 15e positie.

Ook in de eerste kwalificatiesessie geeft Doornbos goed gas door zijn snelste ’s ochtends met een volle seconde (1:12.530) te verbeteren! Hiermee haalt Doornbos gemakkelijk de tweede sessie. Teamgenoot David Coulthard komt 0,7 seconde tekort op de tijd van Doornbos en een kleine halve seconde op de 16e positie, waardoor hij niet doorgaat naar het tweede deel.

Met de penalty in zijn achterhoofd rijdt Doornbos in de tweede kwalificatiesessie slechts één run met één snelle ronde. Zijn tijd van 1:12.591 is weliswaar scherp, maar niet genoeg om in de top 10 te komen. Toch kwalificeert de Nederlander zich dus op een prima 15e positie. Maar door zijn motorwissel gisteren, krijgt Doornbos een penalty die hem tien plaatsen op de grid terugzet, waardoor hij morgen helaas achteraan zal moeten starten.

Robert Doornbos: “Dit was het maximale en ik ben dan ook super tevreden met mijn kwalificatie. Complimenten aan mijn engineers dus. Ik ben er best trots op om van mijn drie pogingen dit jaar mijn teamgenoot David Coulthard twee maal voor te blijven in de kwalificaties. Jammer van de motorwissel en de daarbij behorende straf, maar ik zal morgen alles geven om mezelf naar voren te knokken. Ik heb er zin in!

Bron: Robert Doornbos media

Loading