Kiesa deze week al in Minardi – Update

[photo1]Nicolas Kiesa zal op donderdag en vrijdag al in de Minardi zitten. Minardi wil dat de 23-jarige Deen kennis maakt met de Minardi PS03. Kiesa zal pas de 4e Deen zijn die in een Formule 1 bolide zal rijden.

“We gaan absoluut niet met de Arrows A23 testen”, zo benadrukt Minardi woordvoerder Graham Jones. “Wij weten dat er geruchten zijn, maar we rijden enkel met de Minardi PS03. De test is er puur en alleen om Kiesa beter voor te bereiden op zijn debuut op Hockenheim.”

Kiesa zal op donderdag en vrijdag op het circuit van Mugello in actie komen. Dit is overigens wel wat vreemd, de Formule 1 teams hebben afgesproken dat er 6 weken niet getest mag worden. Teambaas Paul Stoddart verwacht echter geen problemen.
“We hebben het hele jaar nog niet getest”, aldus Stoddart. “We hebben niet getest dus we hebben ook geen vakantie nodig, ik zou het jammer vinden als een team nu zou protesteren tegen ons.”

De regel is geen officiële FIA regel, het is een regel die de teams gezamenlijk met elkaar hebben afgesproken. Toyota testte vorig jaar ook tijdens deze periode, McLaren maakte toen commentaar. Alle teams houden zich dit jaar wel aan de regel, uitgezonderd Minardi.

Update

Minardi heeft zojuist tegenover F1News.nl bevestigd dat het op donderdag in ieder geval niet op Mugello in actie zal komen, het circuit is dan voor andere doeleinden verhuurd. Wel zal Kiesa op vrijdag testen, het team is er momenteel nog niet uit of dit dan op het circuit van Mugello of Fiorano zal gebeuren.

De intentie is om Kiesa een shakedown te laten doen (shakedown is maximaal 50 kilometer) . Alle andere Formule 1 teams hebben inmiddels aangegeven geen problemen te hebben met de test.