KIMI RAIKKONEN WERELDKAMPIOEN

[photo1]Kimi Raikkonen heeft in Brazilië vandaag zeer verrasend zijn allereerste Formule 1 wereldkampioenschap behaald. De Fin won op het circuit van Interlagos en bleef zijn Felipe Massa voor. Fernando Alonso eindigde als derde. Lewis Hamilton, de WK-leider voor de race, kende een verschrikkelijke race. Hamilton verremde zich in de tweede bocht na de start en kampte vervolgens met een haperende McLaren. De 22-jarige Engelsman werd uiteindelijk slechts 7e.

De spannende race was al meteen vanaf het begin af aan spannend. Bij de start is het Massa, Raikkonen pakte Hamilton in de 1e bocht. In de 2e bocht verremt Hamilton zich en schiet even van de baan, de Engelsman valt terug naar de 8e plek.

Giancarlo Fisichella schiet in de 1e ronde van de baan, de Italiaan stuurt zijn Renault onbesuisd terug de baan op en torpedeert daarmee Sakon Yamamoto.

Hamilton vecht zich onder tussen naar voren, de Engelsman neemt daarbij risico. In de ronde 6 komt de 22-jarige coureur als 6e door. Kubica passeert Mark Webber voor de 4e plaats.

In ronde 8 is het drama voor Hamilton! De McLaren verliest plots alle snelheid, nadat Hamilton aan de knoppen rommelt krijgt de auto weer snelheid. Hamilton verliest echter veel tijd, de Engelsman moet zich van de laatste positie terug gaan vechten.

Webber, die knap vijfde reed, kende weer eens technische problemen. De Red Bull bolide van de Australiër valt stil.

Na de eerste serie pitstops veranderd er weinig. Massa ligt in zijn thuisland nog altijd voor Raikkonen die wel meer snelheid lijkt te hebben. Hamilton haalt onder tussen de ene naar de andere coureur in, zijn achterstand is echter groot.

Sutil probeert het in ronde 24 voor de 15e plek bij Anthony Davidson. De Spyker coureur is echter wat te enthousiast waardoor beide mannen spinnen. Sutil en Davidson maken beiden een stop, Sutil valt later uit met technische problemen.

Nakajima, die zijn eerste race rijdt, maakt een grote blunder bij zijn pitstop. De Japanner verremt zich en raakt daarbij zijn pitcrew. Diverse teamleden van Williams melden zich later bij de medische post.

Kubica pakt Fernando Alonso voor de derde plaats. De BMW Sauber coureur is duidelijk niet onder de indruk van titelaspiraties van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.

Hamilton maakt een stop, de Engelsman rijdt inmiddels 9e. De Engelsman moet 5e worden om de titel te pakken, het gat naar deze positie is erg groot.

Kovalainen vliegt eraf, de Fin komt vrij hard in aanraking met de bandenmuur. De Renault F1 coureur blijft ongedeerd.

Felipe Massa komt naar binnen, Raikkonen rijdt drie ronden door op volle snelheid. Na zijn pitstop pakt Raikkonen de leiding over van Massa. Raikkonen lijkt op weg naar zijn 1e wereldtitel!

Hamilton rijdt 8e, de vijfde plek is 33 seconden van hem weg. Om de 5e plek word wel hevig gevochten. Rosberg en Heidfeld gaan beiden even wijdt waardoor Kubica de 5e plek pakt. Met nog twee ronden te gaan is het Rosberg die deze plek weer van Kubica af pakt.

Kimi Raikkonen wint en is wereldkampioen Formule 1 2007! De titel is behaald met wat hulp van Felipe Massa die de winst van zijn thuisrace ervoor opgeeft.

Hamilton word 7e, Alonso 3e. Beide coureurs eindigen met een gelijk aantal punten. Omdat Alonso meer 2e plaatsen behaalde dit seizoen wordt Alonso tweede, Hamilton eindigt dus als “rookie” als derde. Uiteindelijk is het de McLaren en de zenuwen die Hamilton van de titel afhouden.

GP Brazilië, race
1 K. Räikkönen Ferrari 1:28:15.270
2 F. Massa Ferrari + 1.493
3 F. Alonso McLaren + 57.019
4 N. Rosberg Williams + 1:02.848
5 R. Kubica BMW + 1:10.957
6 N. Heidfeld BMW + 1:11.317
7 L. Hamilton McLaren + 1 ronde
8 J. Trulli Toyota + 1 ronde
9 D. Coulthard Red Bull + 1 ronde
10 K. Nakajima Williams + 1 ronde
11 R. Schumacher Toyota + 1 ronde
12 T. Sato Super Aguri + 2 ronden
13 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso + 2 ronden
14 A. Davidson Super Aguri + 3 ronden

Loading