Spyker F1 kent slecht einde

[photo1]Spyker F1 reed afgelopen weekend haar laatste race in de Formule 1. Adrian Sutil en Sakon Yamamoto wisten beide de finish niet te halen. Zo kende Spyker een teleurstellend einde van haar teleurstellende bestaan.

Sakon Yamamoto moest in de 2e ronde al opgeven na een ongeval met Giancarlo Fisichella die van de baan raakte en terugkwam op de racelijn van de Japanner. Een botsing was onvermijdelijk. “Het is een heel slecht resultaat van me. De setup en de strategie waren goed dus ik verwachte veel van de race. Alleen raakte Fisichella in de 2e ronde van de baan en kwam voor mij de baan weer op en ik kon hem niet meer ontwijken. Ik wou een goede race rijden maar het was snel over.” verklaarde Sakon Yamamoto.

Adrian Sutil had een goeie start en kon lange tijd met locale held Rubens Barrichello vechten. Maar in de 16e ronde kwam de Duitser in aanraking met Anthony Davidson en dat bracht zware schade aan de sidepod van de Spyker. Sutil kon door maar ondertussen verloren de remmen druk. Het team deed een poging het te repareren tijdens de 2e pitstop maar het mocht niet meer zo zijn. “Het begin van de race was goed. Ik kon de auto’s voor me onder druk zetten maar toen kreeg ik een ongeluk na m’n 1e stop. Ik probeerde te remmen voor de 1e bocht maar er gebeurde niks. Toen raakte ik Davidson. Ik kon door maar verloor remdruk. We konden het niet oplossen dus moest ik uitvallen.” Aldus Sutil.

Midland MF1 werd vorig jaar overkocht door Spyker en Michiel Mol. 2007 was veelbelovend wegens het aantrekken van ontwerper Mike Gascoyne. Het seizoen begon slecht en Albers en Sutil konden geen potten breken. Toen het Formule 1 veld naar Europa trok besloot Victor Muller van Spyker ermee te stoppen. Niet veel later kondigde ook Michiel Mol aan te vertekken. Het geld van Spyker raakte op en werd later in het seizoen na het ontslag van Albers verkocht aan Michiel Mol die samen met Vijay Mallya een bod uitbrachten. Volgend jaar heet het team Force Inda F1. Spyker scoorde 1 punt met Adrian Sutil in Japan.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading