KL Minardi Asiatech test

[photo1]Vandaag heeft het KL Minardi Asiatech team zijn testprogramma voortgezet met een eendaagse testsessie op het circuit van Mugello.

De Rus Sergey Zlobin zat achter het stuur en maakte voor de tweede keer kennis met de Formule 1. De eerste test van Zlobin werd twee weken terug uitgevoerd op Fiorano in de achtertuin van Ferrari. Het doel van de test was om Zlobin beter kennis te laten maken met de Formule1 bolide.

Na een paar rondes om de baan te verkennen en wat advies van de andere testrijder van Minardi, Matteo Bobbi. Reed Zlobin nog 35 rondes terwijl hij beetje bij beetje zijn tijd verbeterde. Minardi deelde de baan met Ferrari die met beide testrijders, Badoer en Burti, aan het testen waren.

Sergey Zlobin
“Het is de eerste keer dat ik op dit circuit heb getest en ik had snel door dat deze baan heel wat moeilijker te berijden is dan de baan op Fiorano. Het asfalt is heel slipperig en heeft nauwelijks grip. De besturing van de auto is dan heel wat fysieker in deze omstandigheden. Ik ben heel blij dat ik vandaag heb kunnen testen. Het was een positieve dag aangezien ik nog steeds aan het leren ben over de auto en hoe ik die moet besturen in verschillende omstandigheden.”

Giancarlo Minardi
“Sergey heeft vandaag goed werk verricht op een baan die zeer moeilijk is voor een rijder die nieuw is in de Formule 1 en nog nooit op de baan heeft gereden. Het is duidelijk dat hij stap voor stap vooruit gaat. Sergey gaat zich nu concentreren op de laatste races van de European F3000 Championship en de volgende keer dat hij op de baan zal zijn is in november als het testverbod is afgelopen.

Loading