Voorbeschouwing GP USA met McLaren

[photo1]Op het wereldberoemde circiut van Indianopolis in de Verenide Staten wordt dit weekend de 2002 SAP UNITED STATES GRAND PRIX verreden. Deze grand Prix is de voorlaatste van het jaar. McLaren is ook van de partij, net zoals vorig jaar toen McLaren won met Mika Hakkinen. Het was de laatste overwinning van Mika in de Formule 1.

David Coulthard
“Indianopolis is verreweg het meest historische circuit ter wereld.” Aldus de Schot “In mijn gedachte staat het ongeveer gelijk met Monaco en Spa. Ik heb erg genoten van de vorige twee races op dit cirquit en ik kijk uit naar de race van dit jaar. Ik ben in de vorige twee races in de punten gefinisht, en deze lijn wil ik graag doorzetten. De grand prix van vorig jaar was erg emotioneel, de Amerikaanse fans wisten een fantastische sfeer te criëren. Ook dit jaar probeer ik een goede show voor ze neer te zetten. Er zijn een paar stukken waar je goed in kunt halen, de mooiste is nog de eerste bocht.”

[photo2]Kimi Raikkonen
“De Indianopolis grand prix bied een goede mix van uitdagingen. De kombocht, welke uniek is in de moderne Formule 1 en het bochtige binnenstuk in het midden van de oval. Dese uitdaging led tot een set-up zowel voor het lange rechte stuk als het bochtige stuk. Ik herriner me van vorig jaar dat het circuit leuk is om te rijden, en ik hoop meer ronden te rijden dan vorig jaar!”

Loading