Klien en Bell krijgen kans van Jaguar

[photo1]Niet Jos Verstappen en Alexander Wurz mogen aan het eind van deze maand voor Jaguar testen maar de Oostenrijker Christian Klien en de Amerikaan Townsend Bell.

De test zal van 25 tot 27 november plaats vinden op het circuit van Valencia. Klien won dit jaar de Marlboro-Masters en heeft de steun van Red-Bull, Red-Bull wil Jaguar 15 miljoen Euro betalen als Klien volgend jaar wordt aangesteld als coureur. De Amerikaan Townsend Bell leeft op zeer goede voet met Ford.

“Het is een test van talenten”, aldus Jaguar woordvoerder Nav Sidhu. “Het is voordat er getest is onmogelijk om iets over hun kansen te zeggen. Justin Wilson hoeft zich niet te bewijzen, we weten dat hij het kan.”

Het waarheidsgehalte van deze laatste uitspraken mag worden betwijfeld. Volgens diverse media wil Jaguar Klien graag uitproberen, Bell zou zijn test als publiciteitsstunt en extraatje van Jaguar hebben gekregen, Wilson zou het dan tegen beide mannen op moeten nemen. Aangezien Jaguar weet wat Wilson kan zal de Brit aanzienlijk sneller moet zijn dan Klien en Bell.

Bell reed afgelopen seizoen Formule 3000, hij maakt daar bij vlagen indruk. Bell heeft een goed gevulde beurs en is zeer interessant voor de Amerikaanse markt. Ondanks testte Bell al drie dagen bij B.A.R.

De kansen van Verstappen en Wurz zijn overigens nog steeds goed. De Nederlander kan waarschijnlijk niet testen omdat hij vast zit aan een contract met Minardi, Wurz zit op zijn beurt vast aan een contract bij McLaren. Wurz en Verstappen hebben in het verleden al laten zien dat zij snel zijn in een Formule 1 bolide, de kwaliteiten van beide heren zijn dus bij Jaguar bekend. Wurz heeft ook een rol in dit gerucht, als hij races zou gaan rijden voor Jaguar zou Red Bull alsnog haar geld willen overmaken, mits Klien dan derde coureur zou worden.