Minardi gaat op de Arabische toer

[photo1]Minardi heeft vandaag officieel bevestigd dat het een contract heeft ondertekend met de Algerijn Nassim Sidi Saïd. Beide partijen gaan bekijken of het mogelijk is om in de toekomst een Arabische coureur in de Formule 1 te laten debuteren.

Minardi gaat samenwerken met Nassim Sidi Saïd om de Formule 1 in de Arabische landen te promoten. Er komen onder andere opleidingen voor jonge coureurs. De 30-jarige Nassim Sidi Saïd zal de beste Arabische coureurs gaan begeleiden, Nassim Sidi Saïd zal op zijn beurt, in de toekomst, een Minardi Formule 1 bolide gaan testen.

Nassim Sidi Saïd is de enige Arabische coureur die op hoog niveau heeft gereden. Dit jaar wil de Algerijn zijn debuut maken in het EuroF3 kampioenschap, Saïd rijdt al enkele jaren Formule 3 maar wist tot nu toe niet te imponeren. Hij zal echter in samenwerking met de commerciële afdeling van Minardi gaan zoeken naar Arabische sponsoren. Enkele grote Arabische bedrijven hebben inmiddels al belangstelling getoond.

“Het is fantastisch om samen te werken met Minardi” aldus Nassim Sidi Saïd. “Ik werk al jaren aan dit project, ik wil een Arabische coureur de Formule 1 in helpen. Natuurlijk hoop ik dat ik de eerste zal zijn.”

“Dit is een samenwerking tussen Minardi en de Arabische wereld”, aldus Gian carlo Minardi. “Het is een relatief nieuw gebied voor de Formule 1. In deze samenwerking heb ik veel vertrouwen, ik geloof erin dat dit ervoor gaat zorgen dat we in 2004 progressie gaan boeken.”

Paul Stoddart – teambaas
“Ik ben ervan overtuigd dat als er volgend jaar in Bahrein zal worden gereden dat de sport dan enorm zal groeien in de Arabische landen. Met deze samenwerking willen wij hier optimaal van profiteren. We gaan jonge coureurs begeleiden en gaan proberen om Nassim Sidi Saïd als allereerste Arabier in een Formule 1 te laten rijden.”