Klien en Doornbos mogelijk naar champcars

[photo1]Red Bull heeft in de Oostenrijkse krant de Salzburger Nachrichten laten optekenen dat het Christian Klien een Champcar stoeltje heeft aangeboden. Klien heeft van de Oostenrijkse frisdrankenfabrikant twee weken bedenktijd gekregen.

Klien kreeg afgelopen week te horen dat er voor hem bij Red Bull geen plek meer is in de Formule 1. Klien die in 2003 de Marlboro Masters won en in 2004 met Jaguar in de Formule 1 debuteerde zegt het aanbod in overweging te hebben genomen.

Mogelijk vertrekt ook Red Bull coureur Robert Doornbos naar de Amerikaanse Champcar series. De Rotterdammer is dit jaar derde coureur bij Red Bull maar die functie komt vanwege reglementswijzigingen volgend jaar te vervallen. Red Bull heeft al aangegeven dat Doornbos voorlopig nog niet op een racestoeltje hoeft te rekenen, een teststoeltje zou het hoogst haalbare zijn.

De persoonlijke sponsor van Doornbos, de Muermans Group, is in samenwerking met voormalig Minardi teambaas Paul Stoddart bezig om een nieuw Champcar team op te zetten. Red Bull wil zich graag aan de Champcar series verbinden en heeft interesse in sponsoring van het team. In deze deal wordt dus ook Klien en Doornbos betrokken.

Het management van Doornbos ziet de Champcars echter als B plan en richt zich voorlopig volledig op de Formule 1. De manager van Doornbos zegt in gesprek te zijn met diverse Formule 1 teams over een teststoeltje. Ook de Muermans Group wil Doornbos in de Formule 1 houden maar mocht dit niet lukken dan zal het Nederlandse vastgoedconcern haar protégé onderbrengen bij haar Amerikaanse champcar team.

Muermans en Stoddart willen gebruik maken van de voormalige Minardi faciliteiten die Stoddart nog in bezit heeft. Een auto is in Amerika geen probleem, deze zijn allemaal gelijk en kunnen bij de organisatie worden ingekocht.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading