Rosberg wil voorlopig bij Williams blijven

[photo1]Nico Rosberg wil voorlopig bij het team van Williams blijven. In een interview met de Duitse krant Bild laat de coureur weten op dit moment niet veel voelen voor een overstap naar een ander team. Rosberg heeft nog een contract tot eind 2008 met Williams maar schijnt in de belangstelling te staan van andere teams.

“Ik weet zeker dat Frank Williams mij voor het team wil behouden, ook volgend jaar”, aldus Rosberg.

Als Rosberg gevraagd wordt of Williams dit voor elke prijs wil doen reageert de Duitser als volgt:
“Dat is een groot statement. Maar ze kunnen me niet dwingen om ergens heen te gaan als ik dat niet zou willen. Het blijft uiteindelijk mijn beslissing. En vergeet niet dat Keke Rosberg (zijn vader) mijn manager is.”

Rosberg zou volgens geruchten in de belangstelling staan van Renault en Toyota. Toyota is ook motorleverancier van Williams en zou Rosberg in deze overeenkomst willen betrekken. Deze geruchten worden door Rosberg ontkend.

“Natuurlijk zou ik races willen winnen”, zo gaat Rosberg verder. “Maar momenteel zit ik niet in deze positie. Mijn werk is niet om kritiek te geven. Alles wat ik wil zeggen is dat de betrouwbaarheid bij ons momenteel een probleem is. Maar daar wordt aan gewerkt, mijn werk is zo snel mogelijk rijden.”

Williams zou belangstelling hebben in de testcoureur van Renault, Nelson Piquet jr. Daarnaast zou ook Vitantonio Liuzzi, die bij Scuderia Toro Rosso onder druk staat, in de belangstelling staan van Williams. Beide mannen zouden als vervanger van Alexander Wurz gehaald kunnen worden.

Williams lijkt niet helemaal tevreden te zijn met Wurz. De Oostenrijker behaalde weliswaar meer WK-punten dan Rosberg maar kan in de kwalificaties en pure racesnelheid geen vuist maken tegen de Duitser.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading