Kolles ontkent Sutil geruchten

[photo1]Vorig jaar ging het zo goed met Adrian Sutil. De Duitser was bijna altijd ruim sneller dan zijn meer ervaren teamgenoten Christijan Albers en Sakon Yamamoto. Aan het einde van het jaar waren er dan ook diverse grote Formule 1 teams (waaronder McLaren en Toyota) die interesse toonden in de diensten van de coureur.

Tot een transfer kwam het niet. Sutil liet weten niet te treuren en zich helemaal op Force India F1 te blijven focussen. Nu na twee Grand-Prix is de hosannastemming omtrent Sutil veranderd in onzekerheid. Sutil werd in de eerste twee races in de kwalificatie ruim verslagen door Giancarlo Fisichella. Daarnaast viel de Duitser twee keer vroegtijdig uit, twee keer met technische problemen.

Het kan snel gaan in de Formule 1, en dat Sutil inmiddels ook. Na de Grand-Prix van Bahrein kwamen de eerste vage geruchten in de paddock al naar boven, Adrian Sutil zou op moeten letten op zijn stoeltje. Nu Sutil niet langer positief verraste zou zijn marktwaarde dalen, Force India F1 zou daarom mogelijk overwegen om hem te vervangen door testcoureur Tonio Liuzzi.

Helemaal ondenkbaar is de situatie niet, Christijan Albers werd vorig seizoen ook snel aan de kant geschoven na enkele teleurstellende Grand-Prix. Dit terwijl de Nederlander het jaar ervoor nog een zeer goede indruk maakte en ook zijn teamgenoot ruim versloeg.

“De geruchten zijn geen waarheid”, zo reageert teambaas Collin Kolles. “Adrian moet zijn vorm en snelheid terug vinden, en we weten allemaal dat hij dat heeft. Als we naar de data kijken van Fisichella zien we wel de progressie die we dit jaar hebben gemaakt, dit toont duidelijk aan dat de komst van Fisichella ons een grote stap vooruit heeft doen maken.”

Loading