Kort nieuws

* Op verzoek van technisch-directeur Mike Gascoyne heeft Toyota het hoofd van de aërodynamica afdeling op een andere afdeling geplaatst. De Nederlander Rene Hilhorst, onder andere verantwoordelijk voor de aërodynamica van de huidige bolide zou slecht werk hebben afgeleverd. Volgens Gascoyne zijn er diverse zaken niet op orde. Voor de Grand-Prix van Hockenheim zal Toyota een grote update gereed hebben.

* De Spaanse Grand-Prix heeft sinds zondag een nieuw bezoekersrecord. Maar liefst 108.000 mensen kwamen op zondag naar de Grand-Prix kijken. De hoge opkomst wordt vooral aan het “Alonsomania” effect gewijdt.

* Peter Sauber heeft bevestigd dat hij Jos Verstappen en Giancarlo Fisichella niet tegen elkaar zal laten testen. De Zwitser ziet niets in het voorstel van Verstappen’s sponsor Har Muermans. Giancarlo Fisichella wilde de uitdaging overigens wel aangaan, de Italiaan liet weten sneller dan Verstappen te zijn.

* Jarno Trulli heeft zijn derde plaats opgedragen aan een “goede vriend”. Deze goede vriend blijkt de Nederlander Dino Toso te zijn. Hij werkte als bij hoofd aërodynamica bij Renault, daarvoor werkte hij al 4 jaar bij Jordan. Toso strijdt momenteel tegen kanker.

Loading