“Kovalainen en Trulli naar Lotus”

Lotus zal morgen bekend maken dat Jarno Trulli en Heikki Kovalainen volgend jaar voor het team zullen rijden, dit melden bronnen dichtbij het team. Fairuz Fauzy zal worden zeer waarschijnlijk worden aangesteld als test – en reservecoureur.

Kovalainen reed dit jaar nog voor McLaren waar hij niet echt kon imponeren, de Fin zag zijn hoop op contractverlenging vervliegen toen wereldkampioen Jenson Button naar het team kwam.

Trulli zou naar het schijnt een driejarig contract hebben ondertekent met een clausule dat het contract aan het einde van elk seizoen kan worden opgezegd.

Met Trulli en Kovalainen zou Lotus met een ervaren rijdersduo aan haar Formule 1 – avontuur beginnen. Zowel Kovalainen als Trulli reden jarenlang bij topteams en wonnen beide Grand-Prix.

Takuma Sato, die ook met Lotus sprak, liet via zijn manager al weten dat hij niet langer aanspraak maakt op een stoeltje bij Lotus.

Lotus liet vorige week al weten morgen haar line-up voor volgend jaar officieel bekend te maken. Wij houden je op de hoogte!

(pg)