Webber gaat Minardi testen

De Australiër Mark Webber zal aankomende week op het circuit van Valencia voor Minardi testen. Webber zal in de PS01B chassis rijden, dit chassis is uitgerust met een nieuwe Asiatech motor.

Webber testte al diverse keren voor Arrows en Benetton maar nog nooit voor Minardi. Webber aast op het tweede stoeltje naast Alex Yoong, nu Webber ook mag testen lijkt hij een serieuze kanshebber te zijn.

Christijan Albers zal ook voor Minardi testen, de Larenaar vervangt de Fransman Franck Montagny die op het laatste moment niet beschikbaar was.

Naast vaste coureur Yoong zullen dus Webber, Albers, de 21-jarige Italiaan Bobby, en de Spanjaard Antonio Garcia testen. Yoong zal een bolide voor zichzelf hebben, de overige coureurs zullen de bolide moeten delen.

Minardi wil enkele componenten testen die op de PS02 worden gemonteerd, de engineers willen weten wat de coureurs ervan vinden. De coureurs zullen dus vooral worden getoetst op hun feedback naar de engineers, tijden spelen niet zo’n heel belangrijke rol.

In de komende 4 weken zal de PS02 voor het eerst op het circuit te vinden zijn. Deze bolide zal met een nieuwe titanium versnellingsbak zijn uitgerust, alleen Ferrari maakt gebruikt van hetzelfde peperdure titanium.

Loading