Kwalificatie gewijzigd?

In een persbericht liet de FIA vandaag weten dat er voor de Grand Prix van Bahrein een wijziging in het kwalificatie systeem gepland is.

Bernie Ecclestone heeft de FIA verzocht de eerste kwalificatie om 13:00 lokale tijd te laten starten, en de tweede om 14:00 uur.

Op dit moment is het zo dat de eerste kwalificatie om 14:00 uur lokale tijd begint, en de tweede twee minuten na het eindigen van de eerste sessie.

Het nieuwe systeem zou de teams meer tijd geven zich voor te bereiden op de tweede kwalificatie, en het zou de kijkers een vast tijdsstip geven voor het bepalen van de startopstelling voor de race.

De teams moeten nog akkoord gaan met de veranderingen,indien zij groen licht geven zal het plan naar de Formula One Commission gaan. Op 24 maart zal de World Motor Sport Council dan bekend maken dat het nieuwe systeem in gebruik genomen zal worden.

Helaas zal voorstel weinig tot niets doen aan de grootste kritiek op het systeem dat in Melbourne werd gebruikt: spannender zal de eerste sessie er niet op worden…

Loading