F1 Nieuws

Lewis Hamilton en Toto Wolff fileren strategische afdeling Mercedes: 'Het was verschrikkelijk'

Lewis Hamilton en Toto Wolff fileren strategische afdeling Mercedes: 'Het was verschrikkelijk'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton en Toto Wolff fileren strategische afdeling Mercedes: 'Het was verschrikkelijk'

Lewis Hamilton en Toto Wolff fileren strategische afdeling Mercedes: 'Het was verschrikkelijk'
DPPI/BSR Agency

Lewis Hamilton en Toto Wolff zijn van mening dat Mercedes een veel beter resultaat had kunnen halen tijdens de Grand Prix van Japan dan uiteindelijk is gebeurd. George Russell kwam als zevende over de lijn, terwijl Hamilton genoegen moest nemen met een negende stek. Hierdoor stat Mercedes op slechts 34 punten na de eerste vier races van het seizoen, met maar één punt voorsprong op Aston Martin.

Waar Red Bull Racing de leiding aan de voorkant van het kampioenschap heeft vergroot tot 21 punten op Ferrari [141 vs 120 punten], valt Mercedes steeds verder en verder weg. In Australië vielen zowel Russell als Hamilton uit, waarna er in Japan slechts acht punten gescoord werden door het Duitse team. Dit keer kwam de W15 niet zoveel snelheid tekort als in Melbourne, maar liet de strategische afdeling van Mercedes het afweten, menen Lewis Hamilton en Toto Wolff.

De zevenvoudig wereldkampioen klaagde een aantal keer over de radio richting zijn team - door onder andere te schreeuwen dat ze een andere strategie moesten verzinnen - en ook na de race is de Brit nog altijd niet tevreden. Hij laat weten dat hij totaal niet blij was met de keuze voor de harde banden, welke hij twee keer moest gebruiken tijdens de GP van Japan. Deze banden werkten totaal niet en hij vraagt zich dan ook af of Mercedes niet beter twee keer de mediumbanden had kunnen gebruiken.

"We moesten nu twee keer die verschrikkelijke harde banden gebruiken. Dat bezorgde ons een flinke uitdaging. Daarnaast liep ik wat schade op toen ik Charles [Leclerc, red.] aan de buitenkant had zitten, waardoor ik vreselijk veel onderstuur had en ik George wel voorbij moest laten. Het was verschrikkelijk, die harde band. We hadden veel beter de mediums kunnen kiezen. Achteraf gezien waren die veel beter en daar hadden we er gewoon twee van moeten hebben", aldus Hamilton.

Ook Wolff kwaad

Naast Lewis Hamilton is ook Mercedes-baas Toto Wolff kwaad met het resultaat in Japan. Vooral de eerste stint, waarin zowel Russell als Hamilton als enige coureurs in het veld de harde band gebruikten, sloeg helemaal nergens op volgens Wolff.

"We hadden kunnen racen voor het podium, maar hadden een beroerde eerste stint en we moeten begrijpen waarom dat was. Het leek het juiste om te doen, want we konden in het begin mee met de concurrenten, maar toen vielen we ineens twee seconden terug. Vanaf dat punt was het voorbij voor ons."

Win 100x je inzet: bij een winstmarge van 10 seconden of meer! (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties