F1 Nieuws

Lewis Hamilton loopt boos weg tijdens interview: 'Heb je niks beters te vragen?'

Lewis Hamilton loopt boos weg tijdens interview: 'Heb je niks beters te vragen?'
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton loopt boos weg tijdens interview: 'Heb je niks beters te vragen?'

Lewis Hamilton loopt boos weg tijdens interview: 'Heb je niks beters te vragen?'
BSR Agency

Lewis Hamilton kende in Japan wederom een teleurstellende race bij het Formule 1-team van Mercedes. De Brit eindigde op de negende positie, waardoor hij twee punten mee naar huis neemt en na drie races in totaal op tien punten staat. Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz staan respectievelijk op 59 en 55 punten en aangezien Hamilton volgend jaar naar Ferrari gaat, krijgt hij de vraag of hij niet nu al naar Maranello zou willen vertrekken.

In 2025 maakt Hamilton namelijk de overstap naar het Italiaanse team, waar hij Carlos Sainz zal vervangen. Zijn jeugddroom komt uit, aangezien hij sinds kleins af aan al ooit eens in een rode overall uit had willen komen in de Formule 1, maar daarvoor moet de zevenvoudig wereldkampioen nog eventjes wachten. In de tussentijd rijdt hij nog bij Mercedes, maar dat wil niet echt vlotten.

Sinds de start van het 2022-seizoen, toen de huidige reglementen van start gingen, is Mercedes de weg compleet kwijt, liet Toto Wolff onlangs weten. Dat werd ook in Japan weer pijnlijk duidelijk, toen Russell op de zevende plaats eindigde en Hamilton niet verder kwam dan een negende stek. De man die tussen 2014 en 2020 zes keer wereldkampioen werd, had nu bijna een minuut achterstand op racewinnaar Max Verstappen.

Na de race krijgt Hamilton dan ook de vraag of hij nog kan wachten om naar Ferrari te gaan, of dat hij die overstap nu al zou willen maken. Daar bleek de Brit niet van gediend te zijn, aangezien hij kwaad wegliep toen hem deze vraag werd gesteld.

"Kijk je er al uit naar om bij Ferrari te rijden en ben je jaloers op hun snelheid? Omdat zij sneller zijn?" Zo werd Hamilton voorgelegd in Suzuka. De Mercedes-coureur kon alleen antwoorden met: "Heb je niks beters te vragen?" Daarna besloot hij weg te lopen, uit woede om deze vraag.

Problemen in Japan

Dat Hamilton en Mercedes op Suzuka wederom geen geweldige race kenden, kwam volgens de Brit door de keuzes van de strategische afdeling. Daarnaast moest hij bekennen dat hij vroeg in de race al schade opliep aan zijn auto.

"We moesten nu twee keer die verschrikkelijke harde banden gebruiken. Dat bezorgde ons een flinke uitdaging. Daarnaast liep ik wat schade op toen ik Charles [Leclerc, red.] aan de buitenkant had zitten, waardoor ik vreselijk veel onderstuur had en ik George wel voorbij moest laten. Het was verschrikkelijk, die harde band. We hadden veel beter de mediums kunnen kiezen. Achteraf gezien waren die veel beter en daar hadden we er gewoon twee van moeten hebben", aldus Hamilton na de race in Japan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties