Marques waarschijnlijk vervanger Pastorelli

[photo1]De Braziliaan Tarso Marques zal waarschijnlijk de vervanger worden van Nicky Pastorelli bij Midland F1 Racing. Marques maakte vandaag bekend dat hij op het punt staat een contract te ondertekenen om derde coureur te worden bij de Russische Formule 1 renstal.

De 29-jarige Marques reed in 1996, 1997, en 2001 in totaal 24 Grand-Prix voor Minardi. Bij zijn terugkeer in de Formule 1 in 2001 maakte Marques niet veel indruk, hij wist zich drie maal niet te kwalificeren.

Marques maakte vorige maand al bekend naar de Formule 1 terug te keren, de Braziliaan heeft steun van enkele sponsoren. Marques verwacht dat hij voor het einde van deze maand zal worden aangekondigd als test en reservecoureur van Midland F1.

Het derde stoeltje van Midland was aanvankelijk voor de Nederlander Nicky Pastorelli. Pastorelli zou begin deze week beginnen met testen maar maakte bekend hiervan af te zien omdat een van zijn sponsoren afhaakte. Midland maakte bekend Pastorelli wat tijd te geven om zijn financiële problemen op te lossen maar liet tevens ook weten niet te lang te willen wachten.

Nu Marques waarschijnlijk het plekje van Pastorelli zal innemen zal de Nederlander waarschijnlijk uitwijken naar de Amerikaanse Champcar series. De Rijswijker was vorig jaar testcoureur voor Midland maar kwam nauwelijks in actie.

Peter Gloudemans
F1News.nl