Massa en Alonso niet bezorgd na eerste dag

Zowel Felipe Massa als Fernando Alonso gaven na afloop van de dag aan zich niet al te veel zorgen te maken over hun tijden, omdat ze zich puur richtten op de race van zondag.

Massa zette in de ochtend de vierde tijd neer en moest het ‘s middags met een 17e plaats doen, terwijl Alonso in de eerste sessies zesde werd en later op de dag 15e.

“Het was een lastige vrijdag, vooral de tweede sessie,” volgens de Braziliaan Massa. “Door de regen die kwam en ging, konden we niet precies doen wat we wilden. We concentreerden ons op het voorbereiden voor de race terwijl andere teams mogelijk een ander programma hadden. Daarom heeft het geen zin de situatie proberen te begrijpen door de tijden te bekijken.

“Ons doel morgen is goed voorbereid te zijn voor de kwalificatie, wat op dit circuit nog belangrijker is dan normaal. Van wat we hebben gezien slijten de banden niet al te veel, maar het is nog vroeg om zoiets definitief vast te stellen.

“Ik kom graag naar Albert Park: Ik ben hier altijd snel geweest maar om de één of andere reden ben ik nooit in de punten gefinisht, behalve in 2007 toen ik na een moeilijke kwalificatie zesde werd. Ik hoop dit maal meer geluk te hebben.

Alonso was net zo enthousiast over het circuit: “Ik ben blij hier in Melbourne te racen. Het is één van de leukste evenementen op de kalender,” vertelde de Spanjaard.

Over het algemeen ben ik vrij tevreden met het werk dat we vandaag geleverd hebben, ondanks de regen in de tweede sessie. Natuurlijk had ik graag meer geleerd over het gedrag van de banden, vooral de zachtere, welke we alleen in P2 gebruikt hebben.

“Maar goed, ik denk dat iedereen in dezelfde situatie zat. We werkten exclusief aan de voorbereiding voor zondag en daarom maak ik me niet zo’n zorgen over mijn positie in de rangschikking. Dit circuit is op vrijdagen vaak erg vies maar deze keer was de grip in de eerste ronde niet zo slecht. Voor de race zal bandenmanagement van groot belang zijn, gezien we wellicht veel ronden zullen moeten rijden op dezelfde banden.

“We moeten het zo goed mogelijk aanpakken zodat we kunnen aanvallen wanneer het juiste moment daar is,” concludeerde de tweevoudig wereldkampioen.

(JR)