Webber: Het was niet slecht vandaag

De Australiër Mark Webber kon zich tijdens de tweede sessie in Melbourne goed profileren. Na afloop van de eerste dag zei de thuisrijder tevreden te zijn met het resultaat.

Webber moest het in de ochtend nog met de 14e plaats doen maar tijdens de natte middagsessie klokte hij de derde tijd.

“Het was niet zo slecht vandaag. Het programma van iedereen was onderbroken in sessie twee, door het weer. Het is zo’n beetje de ergste nachtmerrie van het team als het weer zo op het randje zit; je kan niet zo veel leren in de regen en het is ook moeilijk als het droog is. We hebben wel wat ruimte gehad voor informatie, dus we hebben goeie data te bestuderen vanavond.”

Teamgenoot Sebastian Vettel was in de ochtend juist goed op dreef met een vijfde plaats, terwijl de middagsessie voor hem een stuk minder goed eindigde met de 16e tijd.

“Ik gleed van de baan aan het einde van de tweede sessie. Dat was natuurlijk niet ideaal maar het gebeurt, dat is waar de training voor is. Het was mijn fout; ik zal een beetje teveel naar links toen ik op de rem trapte. Dat betekende dat ik de belangrijkste tijd op de baan miste aan het eind van P2, maar de auto voelt goed en Mark (Webber) liet zien dat we hier goed zitten. We zitten heel dicht achter de top-auto’s.

(JR)