Schumacher tevreden na eerste dag, Rosberg gefrustreerd

Michael Schumacher toonde zich tevreden na afloop van de eerste twee vrije sessies op het circuit van Albert Park in Australië.

De Duitser zette in de eerste sessie nog de 12e tijd neer maar was later op de dag aanzienlijk sneller met een vierde tijd.

“Zoals vaak op vrijdagen zijn de prestaties moeilijk in te schatten omdat iedereen een ander programma lijkt te hebben. Dat gezegd hebbende, ben ik vrij tevreden met de sessies van vandaag, ondanks dat we niet veel gereden hebben,” zei de zevenvoudig wereldkampioen.

“Mijn eerste sessie was wat belemmerd door rode vlaggen. Later hadden we wat regen in de tweede sessie. Maar over het algemeen hebben we veel geleerd en konden we de configuratie van de auto best goed verbeteren. Uiteindelijk waren onze tijden competitief dus ik denk dat we uit kunnen zien naar de rest van het weekend.”

Stal- en landgenoot Nico Rosberg was tevredener met de eerste sessie, waarin hij tweede werd, dan met zijn tiende plaats in de tweede sessie.

“De eerste sessie ging goed vanmorgen en we hebben wat dingen geleerd. In de middag was het wat frustrerend met de weer-onderbrekingen maar we konden nog altijd vrij veel leren over de banden, wat ons een beetje voorbereidt op morgen, zei Rosberg.

Teambaas Ross Brawn had gemengde gevoelens over de eerste dag in Melbourne: “Het was een frustrerende middag met het weer maar we konden wat goed werk leveren in de ochtend.

“We hebben wat progressie gemaakt aan Michael’s kant en hij was vrij tevreden met de auto. Nico was minder blij en we hebben wellicht wat verkeerde veranderingen gemaakt, dus er is nog wat werk te doen aan de configuratie van de auto.”

(JR)