Massa en Panis weer thuis

Toyota coureur Oliver Panis en Sauber coureur Felipe Massa zijn weer thuis. Beide heren crashten afgelopen week zwaar op het circuit van Barcelona.

Oliver Panis werd vandaag uit het ziekenhuis ontslagen, de Fransman verbleef daar een nacht voor een routinecontrole, gelukkig is Panis ongedeerd. Volgende week zal Panis alweer voor Toyota in actie komen.

Gisteren verloor Panis in derde bocht van het circuit van Barcelona de controle over zijn auto. De achterkant brak plotseling uit waarna de Fransman bij een snelheid van 130 kilometer per uur in aanraking kwam met de bandenmuur.

Sauber piloot Felipe Massa crashte woensdag, de Sauber C23 verloor plotseling een wiel waarna de Braziliaan stuurloos met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur in de bandenmuur klapte.
“Ik weet nog dat ik remde voor de bocht, plotseling brak de bolide uit en draaide ik enkele malen om mijn as. Meteen na de klap vertelde ik mijn team dat ik oké was, vervolgens zette ik de auto af en wachtte ik op hulp” zo verteld Massa. “Men vond het verstandig als ik een nacht in het ziekenhuis zou blijven, men heeft van alles gemeten, gelukkig zijn alle uitslagen goed.”

Ook Massa zal er bij de volgende test van Sauber gewoon weer bij zijn.

Loading