Russische testrijder voor Midland

De eerste Russische invloeden worden zichtbaar bij Midland. Het team dat onlangs Jordan overnam heeft de Rus Roman Rusinov aangesteld als testrijder. Rusinov zal tegen het einde van komend seizoen de eerste tests gaan afleggen in het Dallara-chassis waarmee Midland in 2006 aan de start zal staan.

Alex Schnaider, de baas van Midland, maakte de komst van Rusinov bekend in de Canadese krant Toronto Star. Rusinov is op het moment de beste coureur die Rusland heeft. De 23 jarige coureur uit Moskou is een vrijwel onbekende naam voor het grote publiek.

Rusinov heeft met redelijk veel succes gereden in de Franse Formule Renault en de Formule Palmer Audi in Engeland. Maar in 2003 kwam zijn ware talent naar boven toen hij een aantal races reed in de Euro 3000. Tijdens zijn debuut in deze klasse pakte hij direct de pole-position op het voor hem onbekende circuit van Nürburgring.

Ondanks dit succes moest Rusinov noodgedwongen overstappen naar de langeafstandsraces. Hij won in 2003 de 1000 kilometer van Le Mans.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading