Max Mosley maakt zich zorgen over constructeurs

[photo1]De president van de FIA, Max Mosley, maakt zich ernstige zorgen over de constructeurs in de Formule 1. Mosley is bezorgd over twee constructeurs die in de Formule 1 actief zijn, Mosley denkt dat deze constructeurs de sport binnenkort zullen verlaten.

“Ik maak me ernstige zorgen over enkele constructeurs,” aldus Max Mosley. “Ik denk dat we voor de langere termijn twee constructeurs kunnen weg strepen.”

Mosley vertelde er niet bij aan welke twee constructeurs hij denkt. Volgens de geruchten zou het om BMW en Mercedes gaan. BMW heeft een contract met Williams, dat contract loopt eind volgend jaar af. BMW onderhandeld al geruime tijd met Williams, dit heeft echter nog geen resultaat opgeleverd. Mario Theisen, motorsport directeur van BMW, was er echter snel bij om de geruchten te ontkennen.
“BMW heeft besloten om ook na 2004 actief te blijven in de Formule 1. We weten alleen nog niet hoe, we willen gaan meestrijden voor het wereldkampioenschap. De vraag is dus niet of we in de Formule 1 actief blijven, maar hoe we dit gaan doen.”

Het is ook erg onwaarschijnlijk dat Mercedes de Formule 1 vaarwel zal zeggen. Mercedes bezit 40% van de aandelen van McLaren, daarnaast werken McLaren en Mercedes nu nauw samen om een straatversie van een auto te ontwikkelen. Daarnaast heeft Mercedes grote interesse om haar aandeel in McLaren te vergroten.

Mosley sprak echter wel over Mercedes,
“Het is niet erg dat enkele autofabrikanten de sport verlaten, dat is altijd al zo geweest. Mercedes rijdt nu voor de zesde keer in de Formule 1, gemiddeld bleef Mercedes vijf jaar in de Formule 1, nu zitten ze al in hun zesde jaar.”