F1 Nieuws

Max Verstappen heeft duidelijke boodschap voor Toto Wolff: 'Je kan niet om mij heen'

Max Verstappen heeft duidelijke boodschap voor Toto Wolff: 'Je kan niet om mij heen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft duidelijke boodschap voor Toto Wolff: 'Je kan niet om mij heen'

Max Verstappen heeft duidelijke boodschap voor Toto Wolff: 'Je kan niet om mij heen'
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen is het niet meer dan logisch dat Toto Wolff meer dan zijn best doet om Max Verstappen naar Mercedes te halen. De Nederlander leek even op weg naar de uitgang bij Red Bull Racing, door een machtsstrijd die achter de schermen gaande was binnen het Oostenrijkse team, maar inmiddels is een dergelijke situatie voorkomen.

Toch heeft Toto Wolff nog altijd zijn pijlen volledig gericht op Max Verstappen. De mede-eigenaar en teambaas van het Mercedes Formule 1-team raakt Lewis Hamilton aan het einde van dit seizoen kwijt aan Ferrari, waardoor hij op zoek is naar een waardige vervanger. In de ogen van Wolff is Verstappen dat, omdat hij al jaren met kop en schouders boven de rest van het veld uitsteekt.

Wolff maakt er dan ook geen geheim van dat hij de Red Bull-coureur over zou willen nemen. In Australië liet hij nog weten dat áls Verstappen besluit om te vertrekken bij zijn huidige team, het vrijgekomen zitje bij Mercedes direct voor hem zou zijn. Geen enkele andere coureur hoefde dan aan te kloppen bij het team uit Brackley.

Verstappen begrijpt Wolff

Als Verstappen in Japan met De Limburger spreekt, wordt hij geconfronteerd met deze uitspraken van Toto Wolff. De man met wie Verstappen een aantal heftige woordenwisselingen had tijdens en na het 2021 Formule 1-seizoen, is nu bezig om hem te versieren. Dat begrijpt de Nederlander volledig, omdat men 'niet om hem heen kan'.

"Hij kan ook niet anders. Ik snap wel dat hij het doet. Je kan niet om me heen", is Verstappen duidelijk. "Vroeger, nog voor Red Bull, hebben we al gesprekken gevoerd met Mercedes. Toen zeiden ze: je moet dit en dat doen om succesvol te worden. Inmiddels heb ik denk ik wel laten zien hoe het moet. Ze willen me graag in die auto hebben, dat snap ik wel. Kijk: een paar jaar geleden was er natuurlijk iets meer spanning tussen ons en Mercedes..."

Daarmee doelde Verstappen natuurlijk op het 2021-seizoen, waarin hij Lewis Hamilton in de allerlaatste ronde van het jaar versloeg. Lachend zegt hij daarna: "Iets meer [dan een klein beetje spanning, red.] zou ik willen zeggen ja, haha. Maar dat kan allemaal vergeven en vergeten worden. Dat is van beide kanten zo. Maar dat betekent niet dat ik denk dat ik ergens anders moet rijden nu. Daar komt bij dat Mercedes niet de snelste auto heeft op dit moment. Dat is toch écht de Red Bull."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties