F1 Nieuws

Max Verstappen twijfelt over snelheid Red Bull in race Japan: 'Ik ben niet tevreden'

Max Verstappen twijfelt over snelheid Red Bull in race Japan: 'Ik ben niet tevreden'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen twijfelt over snelheid Red Bull in race Japan: 'Ik ben niet tevreden'

Max Verstappen twijfelt over snelheid Red Bull in race Japan: 'Ik ben niet tevreden'
Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen is het nog niet zeker dat hij de race in Japan ook als winnaar af gaat sluiten. De Nederlander wist zijn Red Bull Racing RB20 op de eerste startplaats te rijden tijdens de kwalificatie, maar het gehele weekend was hij ook al snel over één ronde. Dat was niet het geval qua racepace, aangezien hij in de derde vrije training flink tekort kwam op onder andere de Ferrari van Charles Leclerc.

Op het moment dat beide auto's buiten waren om hun lange runs te rijden, moest Verstappen toezien hoe Leclerc - op dezelfde banden - ronde na ronde sneller ging dan hij kon. Daarnaast had de Ferrari SF-24 van de Monegask minder slijtage aan de banden dan de RB20 had, terwijl dat in 2023 juist het sterkste punt was van de Red Bull. Als hij na de kwalificatie vooruitblikt op de race van zondag, laat Max ook weten dat nog niet overtuigd is van het feit dat hij gaat winnen op Suzuka.

"Ik ben niet heel tevreden over mijn lange runs. We hadden daarin niet de snelheid die ik zou willen, dus dat is nog een beetje een vraagteken richting de race", begint Max op de persconferentie, gequote door De Telegraaf. "Ferrari zag er bijvoorbeeld heel comfortabel uit, terwijl ze vandaag niet zo snel waren over één ronde. We zullen zien hoe het morgen zal zijn. Ik ben gewoon niet blij met mezelf, met hoe de lange run eruitzag."

Wat er dan mis was met zijn rondes in VT3? "We hadden geen geweldige balans en vrij veel slijtage." Inmiddels hebben hij en Red Bull wel wat aanpassingen doorgevoerd, maar het is nog maar de vraag hoe die uit gaan pakken: "Na de laatste training had ik wel wat ideeën hoe we de auto beter konden maken richting zondag. We hebben richting de kwalificatie al wat dingen veranderd. Hopelijk heeft dat impact op onze snelheid in de race. Het is niet slecht, maar ik voelde me niet zo comfortabel in de auto als eerder dit jaar en ook vorig seizoen vaak het geval is geweest."

Lando Norris verwacht geen problemen voor Red Bull

Waar Max Verstappen zich dus een beetje zorgen maakt over zijn snelheid in de race van zondag, denkt McLaren-coureur Lando Norris dat de drievoudig wereldkampioen zich nergens zorgen over hoeft te maken. De Brit weet zich namelijk te herinneren dat Red Bull, sinds de start van het 2021-seizoen, geen enkele race 'slecht' is geweest.

"Ze klagen over hun race pace, maar ik denk dat ze de laatste jaren geen slechte race hebben gehad", glimlachte Norris op de persconferentie.

Win 100x je inzet: bij een winstmarge van 10 seconden of meer! (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties