McLaren bevestigd Johnnie Walker

[photo1]Het was eigenlijk al geen verrassing meer maar vandaag is het dan eindelijk officieel bekend gemaakt, Johnnie Walker gaat de Formule 1 renstal van McLaren sponsoren. Het beroemde Johnnie Walker merk zal vanaf 21 augustus op de bolides van McLaren te zien zijn.

Johhnie Walker wordt in meer dan 180 landen verkocht. In het algemeen willen alcoholhoudende dranken niet met autosport en het verkeer worden geassocieerd. Het is dan ook enigszins vreemd dat een fabrikant van Schotse Whisky voor het team van McLaren kiest. Johnnie Walker is zich hiervan bewust en heeft geld vrij gemaakt om mensen erop te wijzen dat alcohol en deelname aan het verkeer niet met elkaar mogen worden gecombineerd.

Vanaf de Turkse Grand-Prix is Johnnie Walker op de pakken van de coureurs van McLaren te zien. Daarnaast zal het merk ook prominent op de “engine cover” van de McLaren te zien zijn. De duur van de overeenkomst is overigens niet bekend gemaakt, McLaren liet alleen weten dat het een contract was met een langere looptijd.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading