McLaren en Williams vechten nieuwe regels aan

Williams en McLaren gaan niet akkoord met de nieuwe regels die door de FIA zijn ingevoerd. Beide teams denken dat de het imago, en de veiligheid van de sport in het gedrang komen.

McLaren en Williams zullen zich bij de arbitrage commissie van de FIA melden om beroep aantekenen. Volgens beide teams houdt de FIA zich ook niet aan de contracten die het met de teams heeft afgesloten.

Williams en McLaren hebben vooral moeilijkheden met het verbieden van dataverkeer, volgens de teams kan men ernstige mankementen aan de bolide niet tijdig waarnemen. Hierdoor zouden er ongelukken kunnen gebeuren.

Ook hebben de teams problemen met de tijd, volgens beide teams heeft men te weinig tijd om de bolides voor de race te prepareren. Na de kwalificatie mag er slechts onder bepaalde tijden met toezicht van de FIA aan de bolides worden gesleuteld.

Frank Williams en Ron Dennis hebben nu een brief gestuurd naar Max Mosley, Bernie Ecclestone, en alle andere teambazen. Het is niet bekend wanneer de arbitragecommissie uitspraak doet.