McLaren zegt”onze achtervleugel is legaal”

McLaren zegt”onze achtervleugel is legaal”

McLaren Mercedes is van mening dat het ontwerp van zijn achtervleugel volledig legaal is, terwijl Red Bull Racing een verduidelijking heeft gevraagd aan de FIA.

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, vertelde de Britse kranten dat zijn team opheldering wil over het ontwerp van de achtervleugel van de MP4-25, waarmee McLaren Mercedes veel snelheid haalt in een rechte lijn.

“Er zijn discussies over de achtervleugel voor McLaren. Ze hebben een sleuf en ze kunnen een hoge snelheid halen in een rechte lijn. Ik denk dat het zal worden opgelost voordat de eerste race begint. We hebben gevraagd om opheldering van de FIA “aldus Christian Horner.

Echter, McLaren Mercedes wilde relativeert de ophef, Ze zeggen zeker te zijn van de legaliteit van hun achtervleugel.Het team zet ook vraagtekens bij de bereidheid van Ferrari om samen met Red Bull Racing deel te nemen aan het verzoek om verduidelijking aan de FIA.

“We zijn zeer zeker over het feit dat onze auto volkomen legaal is , en we zijn niet op de hoogte van een onderzoek. We spraken zelfs met Ferrari vanmorgen en ze weten niks van een klacht “zei een woordvoerder van McLaren Mercedes.

Ferrari heeft inderdaad bevestigd aan het blad Autosport dat zij niet van plan zijn om een klacht in te dienen bij de FIA.

(DO)