McLaren zet volgend jaar derde auto in

[photo1]Het team van McLaren zal volgend jaar op de vrijdag een derde wagen in gaan zetten. Er waren klachten binnen de Formule 1 dat deze regel niet voor de rijke teams als McLaren bedoelt was. Aangezien McLaren dit jaar teleurstellend vijfde werd in het wereldkampioenschap voor de constructeurs mogen ze volgens de reglementen gewoon een derde auto inzetten tijdens de vrije trainingen op vrijdag.

Het is nog niet zeker of McLaren daadwerkelijk een derde wagen in mag gaan zetten. “De reglementen van de FIA staan het ons toe, dus waar het in ons voordeel zal zijn, zullen we het ook doen,” aldus een woordvoerder van McLaren.

Wie de derde wagen zal gaan besturen is nog niet bekend gemaakt. Alexander Wurz is derde- en reservecoureur bij McLaren, past niet in de nieuwe wagen. Het is nog maar de vraag of McLaren de wagen zal aanpassen aan de lange Oostenrijker. Mocht dit niet het geval zijn, kan het hem zijn baan kosten. Pedro de la Rosa zal dan de belangrijkste kandidaat zijn voor het stoeltje.

Afgelopen seizoen was het resultaat van de derde wagen duidelijk zichtbaar. BAR wist een sprong te maken naar de tweede plaats in het kampioenschap vlak voor Renault. Gevolg hiervan is dat BAR volgend jaar geen derde wagen meer mag inzetten tijdens de vrije trainingen op vrijdag.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading